Hiustenleikkauksen kaavapiirustuksia

Saimme tällä viikolla tehtäväksi harjoitella hiustenleikkauksen kaavapiirroksia. Meidän tuli piirtää tasamittainen rakenne, porrastettu rakenne sekä lisääntyvästi kerrostettu rakenne.



Kuvahaun tulos haulle tasamittainen hiustenleikkaus
Tasamittainen leikkaus, pientä kerrostusta. Kuva täältä

Tasamittaisessa leikkauksessa kehän muoto on tasamittainen. Hiukset leikataan kehällä kohtisuorasti vedettynä ulos hiuspohjasta, vetokulma on siis 90 astetta. Piirsin kuvaan kerrostetun leikkauksen koska sen piirtäminen muotolinjaan oli mielestäni helpompaa hahmottaa.



Porrastusleikkauksen kehälinja on pisin edestä, lyhin mittapituus on niskassa. Tässä leikkauksessa muotolinja on eteenpäin pitenevä. Tällaisia leikkauksia olen leikannut muutamaan otteeseen tällä viikolla. 

Kehäpiirustuksia harjoitellessa saimme tehtäväksi leikata harjoituspäähän uuden leikkauksen kehäpiirtämistä hyödyntäen. Lisäksi tuli värjätä leikattu malli, joten värjäsin hiukset muutaman asteen tummemmiksi. Föönaus jälkeen-kuvassa on parempi, kuin ennen-kuvassa, joten leikkaus näyttää siksi hieman erilaiselta :)



Kuvahaun tulos haulle feathered layered hair
Kerrostettu leikkaus. Kuva täältä

Kerrostusleikkauksen
 kehälinjan mittapituus on päältä lyhin ja alta pisin. Kerrostus näkyy kivasti muotolinjassa. Tällainen leikkaus näyttää parhaimmalta tuuheassa tukassa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit