Viimeinen kokonainen vaihtoviikko

Edellinen postaus löytyy Janikan blogista


Huh, miten nopeasti aika onkin mennyt täällä! Tätä postausta kirjoittaessani meillä on enää tämä päivä mukaanluettuna kolme päivää jäljellä, ennen kuin kotiinpaluu koittaa. 

Ihana maalaismaisema lähellä meidän majoitusta

Omasta puolestani voin ainakin sanoa, että kotiinpaluu tuntuu tosi ristiriitaiselta. Toisaalta on ollut tosi kova ikävä omaa kotia, kihlattua ja perhettä, mutta toisaalta jää kova kaipuu myös tänne Englantiin. Olen aivan rakastunut tähän Nottinghamshiren seutuun, täällä on kivoja kaupunkeja ja upeaa perienglantilaista maaseutua. 

Crooked spire Chesterfieldissä

Tällä viikolla on tullut reissailtua paljon. Kävimme alkuviikosta piipahtamassa Chesterfieldissä, joka sijaitsee 22 kilometrin päässä Mansfieldistä. Lähdimme tosin käymään siellä vasta koulun jälkeen, joten kaikki kaupat Tescoa lukuunottamatta olivat jo menneet siltä päivältä kiinni. 

Meidän vaihtokoordinaattori Kadri oli näyttänyt kuvia Chesterfieldissä sijaitsevasta kirkosta, jossa oli "kiero" torni  (crooked spire), joten kävimme sitten sitä katsomassa ja kävelimme kaupungin keskustassa katselemassa paikkoja. 

Pakollinen turistikuva Chesterfieldissä

Viikon toinen reissu olikin sitten Lontooseen. Pari viikkoa sitten huomasin, että Lontoon Science Museumissa oli tulossa tapahtuma, jossa suuresti ihailemani Brian May (eli siis Queenin kitaristi) olisi keskustelemassa kuulentojen 50. vuosipäivän kunniaksi. Näppäränä tyttönä ostin sinne sitten liput ja sanoin Janikalle, että lähdetään tuona päivänä käymään Lontoossa. Niin me sitten lähdettiin ja vietettiin siellä oikein tehokkaat vajaat kaksi päivää. 

 

Saavuttiin Lontooseen iltapäivällä ja suunnattiin metrolla kohti Kensingtonia, jossa hotellimme sijaitsi. Oltiin varattu huone varsinaisesta rotankolosta, mutta kyllä siellä yhden yön vietti. Kuvia ei sattuneesta syystä huoneesta olekaan. Hotellilla käytiin lähinnä viemässä tavarat huoneeseen ja lähdettiin samoilla lämpöisillä kohti Science Museumia. 

Tilaisuus kesti 1,5 tuntia ja oli oikein mielenkiintoinen, vaikkei avaruus ihan ehkä olekaan se itseäni kaikista kiinnostavin juttu. Tilaisuuden jälkeen lähdettiin aika nopeasti suuntaamaan kohti ulko-ovia, sillä tarkoituksena oli yrittää tavata Brian. Lähdimme juoksujalkaa kohti museon "takaovea", jolloin minä tottakai kompuroin omiin jalkoihini ja sain mahtavat ruhjeet sääriini joita saankin sitten valmistujaisjuhlissa esitellä.. 😅😂

Päästyämme museon taakse tapasimme porukan nuoria, jotka olivat myös odottelemassa Briania. Siinä sitten tutustuimme ja rupattelimme, jolloin huomasimme että minulla ja eräällä nuorista, Indialla, oli molemmilla Brian-tatuoinnit. Olihan siitä sitten otettava kuva muistoksi! Odottelimme noin tunnin, jonka jälkeen heräsi epäilys, että Brian olisi saattanut jo lähteä. Jäimme kuitenkin hetkeksi muiden kanssa suustamme kiinni ja huomasimme, että Brian ei ollutkaan vielä mennyt! Iloksemme hän jäi juttelemaan meidän kanssa hetkeksi ja otti useamman ryhmäkuvan. Pyysin vielä lopuksi nimmaria takkiini, jonka hän sitten nimmaroi vaikka olikin jo kiire lähteä. Meillä oli ihan mahtava ilta, jota en unohda koskaan! 💖

Indian ja minun tatuoinnit

Meidän porukka ja Brian!
Seuraavana aamuna kirjauduimme hotellista suht aikaisin ulos ja lähdimme kohti Victorian linja-autoasemaa, jonne jätimme matkalaukut päiväksi. Meillä oli iltakahdeksaan asti aikaa, joten käytimme ajan tehokkaasti ympäri kaupunkia tunnetuimpia nähtävyyksiä läpikäymällä. Askeleita päivältä kertyi reilut 20 000, vaikka kuljimme paljon metrollakin.

Buckingham Palace ja ihmispaljous

Onneksemme sattui olemaan todella lämmin ja aurinkoinen päivä, joten ei lainkaan haitannut kävellä paikasta toiseen. Ensimmäinen nähtävyys, jota kävimme katsomassa, oli Buckinghamin palatsi. Sieltä suuntasimme ihmispaljouden läpi kävellen kohti Trafalgar Squarea ja Piccadilly Circusta. Tämän jälkeen menimme metrolla Oxford Streetille syömään ja käymään kaupoilla, vaikkei loppujen lopuksi tullutkaan oikein shoppailtua.

Oxford Streetiltä lähdimme käymään Camdenissä, jossa sijaitsee Camden Market. Camden on huomattavasti boheemimpi alue, josta olisi löytynyt vaikka mitä kotiintuotavaa ja paljon kiinnostavia ruokakojuja. Harmiksemme kello alkoi olla kuitenkin jo aika paljon, joten jatkoimme eteenpäin Westminsteriin katsastamaan vielä muutamat nähtävyydet.

London Eye

Westminsterissä kävimme katsomassa remontissa olevaa Big Beniä, Parlamenttitaloa, London Eye'ta ja Thames-jokea. Nähtävyyksien jälkeen istahdimme alas Parliament Square -aukion puistoon hetkeksi pitkän ja hektisen päivän jälkeen. Mulla oli niin onnellinen ja kiitollinen fiilis tästä koko vaihdosta, että oli pakko hengittää syvään ja mietiskellä hetki. Lopuksi lähdimme takaisin Victorian linja-autoasemalle, josta lähdimme bussilla kohti Nottinghamia ja Mansfieldiä. Eli siis kotia.



Vaihtojakso on ollut mielettömän onnistunut ja ihana, mutta on mun pakko myöntää, että on samalla myös ihan maailman parasta palata kotiin. Ensi viikolla koittaa myös valmistujaiset. Näin se vaan hujahti opiskeluaika! 

Kiitokset Janikalle mahtavasta vaihtojaksosta. 💜

Kommentit

Suositut tekstit