Leikkaushommia

Heippa vaan taas! Ensimmäinen jakso lähentelee loppuaan ja paljon on ehditty jo käymään uusia juttuja läpi. On sitä ehkä jotain tullut opittuakin...

Tänään käyn läpi tekemiäni leikkausharjoituksia ja ylipäätään hiusten leikkaamisen vaiheita.

 

Leikkaamista varten tarvitaan hiustenleikkaussakset, suihkepullo, leikkauskampa, selvityskampa sekä hiusklipsuja. Niistähän ei tietenkään kuvaa ole. Asiakkaalle laitetaan myös kappa ja niskaliina. Ennen hiusten leikkausta hiukset pestään ja kuivataan pyyhekuiviksi. Hiukset täytyy muistaa pitää kosteina leikkaamisen ajan, joten suihkepullon kanssa saakin huitoa vähän väliä. Tämän jälkeen tehdään ositus leikkauskampaa ja klipsuja apuna käyttäen. Ositus riippuu täysin leikattavasta mallista, yllä olevassa kuvassa on hevosenkenkäositus.


Tässä kyseisessä mallissa leikkaus aloitetaan leikkaamalla eteen, taakse ja sivuille mitat, joiden mukaan leikataan mallin muotolinja. Etuhiuksissa mitta otettiin nenän tasalle. Mitat yhdistetään toisiinsa leikkaamalla hiuksia halutun muotolinjan mukaisesti sen saavuttamiseksi.

 

Muotolinja on nyt leikattu. Hiuksia lähdetään leikkaamaan keskeltä kehän mukaisesti ensin vasemmalle puolelle korvalle asti, sitten keskeltä oikealle korvalle. Kehälinja tarkoittaa siis sitä, miltä hiukset näyttäisivät jos ne nostettaisiin kohtisuoraan ylöspäin kasvusuunnan mukaan. 

Kuvahaun tulos haulle kehälinja hiusten leikkaus
Esimerkki hiusten kehälinjasta. Kuva täältä.

 

Päällimmäiset hiukset otetaan nyt myös mukaan leikattaviksi. Edelleen edetään leikaten kehän mukaisesti. Kun päällimmäisetkin hiukset ovat leikattuna, tarkistetaan vielä leikkausjäljen tasaisuus. Hiukset föönataan ja muotoillaan halutulla tavalla.

Valmis leikkaus föönattuna takaa päin.

Valmis leikkaus edestä päin.
Hiljattain ollaan siis siirrytty leikkaamaan lyhyempiä miesten malleja. Aikaisemmin leikkaamiamme malleja ovat esimerkiksi tasausleikkaus, taaksepäin ja eteenpäin pitenevät leikkaukset sekä muutamat eri porrastusleikkaukset.

Tasausleikkaus luokkakaverilleni Suvi H.:lle.
Taaksepäin pitenevä leikkaus.
Tasausleikkaus, föönattuna pyöröharjan avulla.
Eteenpäin pitenevä leikkaus kevyesti porrastettuna niskasta.
Eteenpäin pitenevä leikkaus ilman porrastusta. Tästä näkee kyllä että pyöröharjalla föönausta on harjoiteltu ensimmäisiä kertoja...
Tasausleikkausta loivasti kiharrettuna.
Tällaisia juttuja on tullut duunailtua! Ensimmäinen jakso hurahti kyllä hirmu nopeaan, tätä menoa valmistuminenkin koittaa jo ihan kohta. Täällä mennään innolla uutta jaksoa kohti! 

Kommentit

Suositut tekstit