Ripsien ja kulmien värjäys

Tänään päästiin kirjaimellisesti iholle, sillä harjoiteltiin pareittain ripsien ja kulmien värjäystä. Oli hauska nähdä miten niinkin pieni muutos piristää ilmettä kummasti!

Ennen värjäystä on tärkeää valmistella työ huolellisesti. Varaa vanulappuja ja -puikkoja, pieni määrä vaseliinia, sivellin, suojalappuja, appelsiinipuutikku sekä tietysti värit. Värjäsin tänään luokkalaiseni Janikan ripset ja kulmat ja valitsimme hänelle kulmiin sekoituksen ruskeaa ja vaaleanruskeaa väriä. Ripset värjäsin mustan ja sinimustan sekoituksella, jotta väristä tulisi hieman intensiivisempi.

Ripsien ja kulmien värjäykseen tarvittavat välineet. Kuva: Jutta Hotti
Aloitin ripsien värjäyksellä, koska ripsissä värillä on hieman pidempi vaikutusaika kuin kulmissa. Ennen varsinaista värjäystä olin sekoittanut värit valmiiksi tekeytymään hetkeksi. (Värivoide sekoitetaan hapetteen kanssa, ohjeet tulevat aina väripaketin mukana.) Sitten kiinnitin suojalaput ihoon vaseliinilla ja tarkistin, että laput ovat alaripsien tyvessä, jotta iho ei värjäytyisi. Laitoin vaseliinia myös yläluomelle lähelle ripsirajaa. Ripsien värjäys sujui kätevästi appelsiinipuutikulla. Painelin ripset värillä suojalappua vasten, jotta väri levittyisi mahdollisimman hyvin kaikkiin ripsiin tasaisesti.

Minulla on näissä töissäni selkeästi ongelmana se, että olen liian innokas aloittamaan hommat ja  "ennen-kuvat" unohtuu ottaa ennen työn aloittamista... Tänään muistin sitten napata kuvan kun olin värjännyt jo toisen silmän ripset.

Tässä kuvassa näkyy hyvin, miten ripset on paineltu värimassalla vasten suojalappua. Selkeän eron ripsien värissä huomaa jo tässä vaiheessa.
Jatkoin sitten samalla tavalla toisenkin silmän ripsien värjäystä. Kun väri oli selkeästi levitetty kaikkiin ripsiin, annoin värin vaikuttaa reilu 10 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen putsasin suurimman osan värimassasta vetämällä sitä ripsien päältä suojalapulle samalla tikulla, jolla värin myös levitin aiemmin. 

Tämän jälkeen otin suojalaput pois, pyyhin väriä pois ripsistä kuivalla vanulapulla ja sen jälkeen vielä kostutetulla, kuivemmaksi puristetulla vanulapulla. Aivan lopuksi otin vielä märän sekä kuivan vanulapun ja valutin märällä vanulapulla vettä ripsien päälle, estäen kuivalla lapulla veden valumisen kasvoille. Tein nämä vaiheet siis silmä kerrallaan, aloittaen siitä silmästä, jonka ripset värjäsin ensin. 

Kummatkin ripset värjätty, aine vaikuttamassa 10 minuutin ajan. Aineen voi myös halutessaan antaa vaikuttaa hieman kauemminkin.

Seuraavaksi siirryin värjäämään kulmakarvat. Normaalisti värjäisin kulmat sillä välin, kun väri vaikuttaa ripsissä, mutta tällä kertaa asiakkaani halusi tehdä ne erikseen. Kulmien värjäys olikin vielä simppelimpi homma. Rajasin kulmien ääriviivat vaseliinilla, jonka levitin siveltimellä. Vaseliinia laitoin siis siksi, ettei iho tai satunnaiset ei-toivotut hajakarvat värjäytyisi. 

Kulmaväri tekeytyi sillä välin, kun värjäsin ripsiä, joten aloitin suoraan värin levittämisen siveltimellä. Kulmavärin annetaan vaikuttaa n. 5-10 minuuttia, riippuen halutusta lopputuloksesta - mitä pidempi vaikutusaika, sitä tummempi lopputulos. Väriaineen vaikuttaessa "muotoilin" kulmat eli pyyhin liiat rajojen yli menneet värit pois. Lopuksi pyyhin värin pois kuivilla vanulapuilla ja sen jälkeen vielä kostutetuilla vanulapuilla.

 
Kulmaväri vaikuttamassa. Annoin värin vaikuttaa n. 10 minuuttia.

Olin itse erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Mielestäni onnistuin hyvin ensikertalaiseksi ja varsinkin kulmien väri näytti luonnolliselta. Myös asiakkaani Janika oli lopputulokseen tyytyväinen. Tämän kerran perusteella uskaltaisin kyllä lähteä värjäämään asiakkaan ripset ja kulmat toistekin!

Valmista on! :)



Kommentit

Suositut tekstit