Asiaa hiustenpidennyksistä

Tällä viikolla koululla kävi Simply Naturalin hiustenpidennyskouluttaja Pauliina Pekkola kertomassa sinetti- ja teippipidennyksistä. Opimme paljon uutta pidennyksistä ja meillä oli hurjan mielenkiintoinen päivä. 

Kuvahaun tulos haulle simply natural
Kuva täältä

Simply Naturalin valikoimissa on Dual Weft-teippipidennyksiä, Mago-pidennyksiä, konenauhapidennyksiä sekä sinettipidennyksiä. Pauliina esitteli meille siis teippipidennyksiä, sinettipidennyksiä ja hieman myös Mago-pidennyksiä. Mago on siitä kuitenkin erikoinen tekniikka, että sitä varten täytyy olla valmistunut parturi-kampaajaksi ennen kuin voi edes kouluttautua tekemään Mago-pidennyksiä. Magosta kerron kuitenkin lisää myöhemmin tässä postauksessa.

Simply Natural-pidennykset ovat kaikki parhainta mahdollista, super remy -laatuista hiusta. Pidennyksiin käytetään 100 % aitoa aasialaista hiusta, pääosin intialaista tai kiinalaista. Aasialainen hiuslaatu on paksua ja karkeahkoa, paljon sopivampaa kuin eurooppalainen hius ja myös huomattavasti edullisempaa - eurooppalainen hius on noin neljä kertaa aasialaista kalliimpaa. 

Dual Weft -teippipidennykset myydään punteissa ja yhdessä puntissa on 24 osiota. Yhdestä puntista saa siis 12 kiinnitystä, koska kaksi osiota liimataan teipin avulla hiusosioon päällekkäin. Teippituuhennokseen menee kahden puntin verran pidennyksiä. Pidennyksiä on saatavilla kahdessa eri pituudessa, eli 30 cm tai 50 cm pidennyksiä. Teippipidennyksissä on myös valittavana suoraa ja laineista hiusta, suora pidennys on siis suoristettu tehtaalla. Teippipidennyksissä on 1,5-2 kuukauden huoltoväli. Pidennykset kiinnitetään 1,5 cm päähän hiuspohjasta.

Teippipidennyksiä laitettaessa on tärkeää asetella teipit samaan kohtaan vastakkain (kuva: Hairway Station)

Sinettipidennyspuntissa on 25 sinettiä, jotka laitetaan osiksi, yleensä puoliksi tai neljään osaan. Sinettipidennykset ovat omiaan juuri tyypillisille suomalaisille hennoille hiuksille, sillä ne ovat huomaamattomat ja pitkäkestoiset. Myös sinettipidennyksiä löytyy 30 cm ja 50 cm pituisina. Puntit myydään kuitenkin maksimipituuden mukaan, eli puntissa voi olla seassa lyhyempääkin hiusta. Sineteissä huoltoväli on 3-4 kuukautta eli hieman pidempi kuin teipeissä. Teippien tapaan sinetitkin kiinnitetään 1,5 cm päähän hiuspohjasta. 

Sinetti kiinnitetään hiuksiin 1,5 cm päästä hiuspohjasta (kuva: Hairway Station)

Sinetti sulatetaan kolvilla hiusosioon kiinni (kuva: Hairway Station)

Simply Naturalin pidennyksiä ei suositella sävytettäväksi tai värjättäväksi, eikä pidennysten hoidossa saa käyttää rakennepaikkaavia tuotteita, teho- tai öljyhoitoja, hilseshampoota tai rasvoittuvan hiuspohjan tuotteita. Edellä mainittujen sijaan kosteuttavat tai värjättyjen hiusten tuotteet ovat pidennysten hoidossa toimivia. Simply Naturalilla on omat hoitotuotteet heidän pidennyksilleen ja näitä käytettäessä pidennyksillä on kolmen kuukauden takuu. Simply Naturalilta löytyy hoitotuotteiden lisäksi myös omia harjoja pidennysten hoitoon. 

Mago on Koreassa kehitetty hellävarainen, kemikaaliton hiustenpidennystekniikka ja se on patentoitu useassa eri maassa. Suomessa on vain viisi Mago-kouluttajaa, joilla on oikeus kouluttaa Mago-pidennysten tekoa. Mago-kouluttajaksi pääsee ainoastaan tekniikan kehittäjän Mr. Leen opissa. Mago-pidennyksissä on puuvillalanka, joka kiinnitetään solmulla hiukseen. Jos pidennys on oikeaoppisesti kiinnitetty, se ei liu'u tai irtoa mitenkään hiuksesta muuten kuin poistattamalla. Yhdessä Mago-puntissa on 25 osiota. Koko pään tuuhennokseen tarvitaan 3-5 punttia, raidoitukseen tai osatuuhennokseen riittää 1-2 punttia. Mago on nopea kiinnittää ja hyvin pitkäkestoinen pidennys, sillä Magon huoltoväli on 3-4 kuukautta. 

Kommentit

Suositut tekstit