Hiusstudio Galleria

Terkkuja ekasta harkasta! Vietän täällä kaksi viikkoa tutustuen liiketyöskentelyyn ja harjoitellen opittuja taitoja.



Työssäoppimispaikkani on Hiusstudio Galleria, joka sijaitsee Asemakadulla Jyväskylän keskustassa. Hiusstudio Galleria on perustettu vuonna 2008 ja se on yksi osa suurempaa kokonaisuutta, johon kuuluu kaikkiaan kuusi toimipistettä eri puolilla Jyväskylää. 

Hiusstudio Gallerian omistaja on Petri von Bonsdorff, joka omistaa myös viisi muuta parturi-kampaamoa. Ensimmäisen liikkeen, Hiusstudio Metropolitanin, hän avasi vuonna 2002. Tämän jälkeen hän avasi uuden liikkeen vuonna 2004, joka oli nimeltään Hiushuone Idea. Hiusstudio Gallerian lisäksi hän on perustanut Aika hiuksille -kampaamoita Keljoon, Palokkaan ja Sokokselle. Uusimpana tulokkaana on Kauppakeskus Seppään juuri avattu HIUS. 


Hiusstudio Galleriassa työskentelee vakituisesti kolme parturi-kampaajaa, joista kaksi on vuokratuoliyrittäjiä ja kolmas palkallinen työntekijä, sekä kaksi kynsiteknikkoa. Lisäpalveluina ovat geelikynnet, ripsipidennykset sekä meikki- ja peruukkipalvelut. Hiusstudio Galleria onkin peruukkipalvelullaan muista liikkeistä erottuva, sillä Jyväskylässä on ainoastaan kolme peruukkipalvelua tarjoavaa liikettä. 



Hiusstudio Gallerian päätuotesarjana on Wella, johon lukeutuvat EIMI-, Sebastian- sekä System Professional -tuotesarjat. Studiolla on myös tukkutoimintaa, eli Wellan värejä ja hapetteita myydään ammattilaisille. Lisäpalveluiden tuotesarjoja ovat ArtDeco (meikit), LCN, OPI ja Mereneid Sari (kynnet). 



Tällä hetkellä Galleriassa työskentelevät parturi-kampaajat Asta, Heli ja Mari sekä kynsiteknikot Jasmina ja Salla. Asta valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 2010 ja teki aluksi töitä Valkeakoskella. Samana vuonna hän muutti Jyväskylään ja aloitti parturi-kampaajana Sokoksella. Hän ehti työskennellä siellä kuusi vuotta ennen siirtymistä Galleriaan syksyllä 2016. Asta aloitti parturi-kampaajan työt palkallisena, mutta vaihtoi pian yrittäjäksi. Jasmina valmistui kosmetologiksi vuonna 2010 ja työskenteli valmistuttuaan muutamassa eri kauneushoitolassa tehden yleisesti kosmetologin töitä. Sokoksella hän aloitti vuonna 2012 ja siirtyi tekemään pääsääntöisesti kynsiä. Hiusstudio Galleriaan hän siirtyi tammikuussa 2017. 


Hiusstudion alakerrassa on rauhallinen tila peruukkipalvelulle ja ripsipidennysasiakkaille. Peruukkipalvelu on yhteistyössä Hiusextra Heinilän kanssa. Kaikki peruukit ovat luonnollisen näköisiä ja väreiltään monisävyisiä. 


Lisäpalveluista suosituin on kynsistudio. Sain kuvata, kun top-ohjaajani Asta oli asiakkaana kynsihuollossa. Hänelle tehtiin upeat ruusukultaiset geelikynnet, hohtava pinta saatiin aikaan kromipuuterilla.

Ensimmäinen viikko on mielestäni sujunut paremmin kuin odotin! Tällä viikolla on kuulemma ollut normaalia hiljaisempaa, mutta aika selkeän kuvan liikkeen elämästä on kuitenkin ehtinyt jo saada. Varsinaisia asiakkaita minulla ei vielä ole ollut, joten olen sitten työkavereille mm. värjännyt yhdet kulmat, tehnyt muutaman hoidon sekä pari pikakampausta. Odotan innolla seuraavaa viikkoa, josko se sitten olisi vähän vilkkaampi. :)

Kommentit

Suositut tekstit