Laser Hair Care

Tänään paneudutaan hiuslaserin pariin!

Kuvahaun tulos haulle laser hair care
Kuva täältä

Laserhoitoa käytetään hiuspohjan ja päänahan ongelmien hoitoon sekä hiusten lähtöön. Se parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa hiussoluissa ja myöskin hiusten ulkonäköä, tuoden paksuutta ja kiiltoa hiuksiin. Päänahkaan kohdistuvissa hoidoissa laseria käytetään perintötekijöistä johtuvaan hiusten lähtöön, hilseilyongelmiin, psoriasisoireisiin sekä alopecia areata -pälvikaljun hoitoon. Hiuslaserin vaikutus perustuu laservaloon, joka tunkeutuu päänahan uloimman kudoksen läpi hiustuppeen ja sen alla sijaitsevaan kapillaariverkostoon.

Ennen laserhoitoa on tärkeää huomioida muutamia asioita. Asiakkaan päänahan tilasta tehdään perusteellinen kartoitus ennen hoitojakson aloitusta. Asiakkaalta tiedustellaan mahdollisista sairauksista tai lääkityksistä, jotka saattaisivat estää hoidon aloituksen. Hoitoa ei saa tehdä, jos asiakas sairastaa syöpää tai epilepsiaa, syö valoherkkyyttä aiheuttavia lääkkeitä, on raskaana tai alle 18-vuotias tai jos asiakkaalla on sydämentahdistin. Laserhoito saattaa myös laukaista migreenin.

Kuvahaun tulos haulle laser hair care
Kuva täältä

Päänahkaan kohdistuvia laserhoitoja annetaan aina sarjahoitoina. Hoitojakson pituus vaihtelee yksilöllisesti, mutta useimmiten sarjan pituus on 10-15 kertaa. Pälvikaljutaudin hoitojakso on pidempi, n. 20-30 kertaa, ennen kuin muutoksia on edes havaittavissa. Hoitojakson ensimmäiset 10 hoitoa tehdään kaksi kertaa viikossa, jonka jälkeen tehdään uusi tilannearviointi. Tämän jälkeen hoitoja on yleensä 1 hoito 1-3 viikon välein, riippuen tapauksesta ja tuloksesta. Jokainen päänahan hoitokerta on 20 minuutin mittainen. Päänahkaan kohdistuva hoito annetaan aina puhtaisiin, kuivattuihin hiuksiin. Hoidon tehosteena käytettävä hoitoneste hierotaan päänahkaan kevyesti ennen hoitoa, psoriasiksen hoidossa hoitonestettä ei laiteta ollenkaan.

Laserhoitoja voidaan tehdä myös kuntouttavina hoitoina runsaasti käsitellyille ja vaurioituneille hiuksille. Hiuksen kunto paranee jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Laserkäsittely sopii värin ja permanentin yhteyteen, koska tällöin niistä saadaan napakampia ja kestävämpiä. Hoito tehdään pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Hiuksiin levitetään Laser Hair Care Cicamed -hoitoaine ja ne kammataan läpi huolellisesti. Hiukset voidaan kiinnittää klipsulla. Hoito tehdään aina märkiin hiuksiin ja hoitoaika valitaan hiusten pituuden ja paksuuden mukaan. Hoitoaika on 5-15 minuuttia, erittäin pitkille hiuksille valitaan ajaksi 15 minuuttia ja niitä käännellään välillä. Hoidon jälkeen liika hoitoaine huuhdellaan pois.

Kuvahaun tulos haulle laser hair care
Kuva täältä

Laser Hair Care -tuotteet 

Cicamed Shampoo

  • Hiukset pestään shampoolla ennen laserhoitoa
  • Vaikuttavana aineena mm. patentoitu kolmivaikutteinen Procapil-peptidiyhdiste
  • Suositellaan hoitojaksojen välille kotikäyttöön
Cicamed Conditioner
  • Päänahan hoitoihin: shampoopesun jälkeen hiuksiin, hiukset kuivataan ennen hoitoa
  • Hiusten kuntoutushoitoihin: shampoopesun jälkeen pyyhekuivattuihin hiuksiin, hoito, vaikutusajan jälkeen huuhtelu ja kuivaus
  • Vaikuttavina aineina aloe vera -uute, manteliöljy, silkki- ja vehnäproteiinit
LHC Scalp Treatment -hoitoneste
  • Päänahkaan ennen laserhoitoa
Hoidon käynnistys

Laser Hair Care -laitteen hoitokupu lasketaan käyttökytkimellä asiakkaan kulmakarvojen tasalle. Laitteeseen kytketään virta virta-avaimella, jolloin keltainen valo alkaa vilkkua ja kuuluu tasainen, piippaava huomioääni. Hoitoaika (20 min) on esiohjelmoitu ja laite käynnistetään SET-näppäimestä. Hoidossa käytetään ainoastaan Program 1 -ohjelmaa. Hoitoajan lisäys onnistuu OPTIONS-näppäimestä valitsemalla +10 min tai +1 min ja tallennetaan SET-näppäimellä. Hoitoajan vähennys tapahtuu painamalla OPTIONS-näppäimestä valitsemalla +90 min, +10 min tai +1 min ja tallennetaan SET-näppäimellä. 

Hoidon aikana näytössä näkyy kuvussa oleva hoitoaika. Kannattaa välillä käydä tarkastamassa, että asiakas istuu hyvin ja että kupu on oikealla korkeudella. Pään ollessa väärässä asennossa, esim. jos kupu on liian korkealla, hoito keskeytyy. Kun kupu on taas oikealla korkeudella, hoito käynnistyy uudelleen. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua laite alkaa piipata hoidon loppumisen merkiksi. Virta katkaistaan virta-avaimella ja kupu nostetaan pois. Kupu kannattaa myös varulta pyyhkiä, sillä hoitoainetta on voinut jäädä kuvun sisälle. 

Kommentit

Suositut tekstit