Oppimispäiväkirja

Maanantai 18.12.

Ensimmäinen päivä top-paikassa meni liikkeen arkeen uudelleen totutellessa ja muiden töitä seuraillessa. Seurasin vierestä mm. balayage-raidoituksen sekä lappuraidoituksen ja sävytyksen tekoa. 

Avasimme tänään minullekin oman ajanvarauslistan eli asiakas voi halutessaan varata netistä suoraan minulle ajan.

Tiistai 19.12.

Tänään pääsin taas seuraamaan muiden töitä, mm. raidoituksia ja tyvivärjäyksiä. Olen ehtinyt lisäksi suunnitella blogitehtäviä ja tutustua liikkeessä käytettäviin Wellan värisarjoihin. Meillä on tehtävänä kirjoittaa tänne blogiin jostakin liikkeessä käytettävästä kestovärisarjasta. 

Pääsin perushommien lisäksi myös esiintymään Tiimiakatemian projektivideolle, jolla esitin föönaavani ja leikkaavani joulukalenterissa seikkailevan leijonan harjaa. Ei siis mikään normipäivä! :D

Pikkusiskoni suostui tulemaan harjoituspääksi! Tässä vähän sneak peekiä :)


Keskiviikko 20.12.

Tänään aloitin päivän pyyhkimällä pölyt myyntituotehyllyistä ja käyttötuotehyllystä. Pölyjen pyyhkimisen jälkeen työkaverillani Marilla oli sen verran vapaata listassaan, että pääsin tekemään hänelle tehohoidon ja tasoittamaan kuivimmat latvat pois. Lopuksi tein hänelle hollantilaiset letit.

Sain hankittua muutaman tutun torstaille asiakkaiksi. Luvassa on tehohoitoa ja jonkinlaista värjäyshommaa, kiva päästä niitäkin harjoittelemaan! :)

Torstai 21.12.

Tänään olikin kiireinen päivä :) Aamun aloitin pyykinpesulla ja kauppareissulla. Ensimmäinen asiakas tuli klo 11, tein hänelle tehohoidon ja lopuksi föönasin hiukset pyöröharjan avulla.

Ehdin juuri pitää ruokatauon ennen päivän toista ja viimeistä asiakasta. Sain siskoni tulemaan koekaniiniksi värjäysharjoitusta varten. Suunnitelmana oli kirkastaa ja viilentää kellastunutta vaaleaa tukkaa raitojen ja sävytyksen avulla.

Kokeilin tehdä lappuraitoja Wellan Blondor Meches -vaalennusaineella, josta kerron toisessa postauksessa vähän enemmän. Raidoituksen jälkeen tein pestyihin hiuksiin kiiltokäsittelyn Wellan Color Touch -kevytvärillä. Lopputulos oli ihanan viileä, vähän jopa harmahtava vaalea, josta teen myöskin oman postauksen!

Sain Gallerian tytöiltä joululahjaksi muutamia Sebastianin tuotteita: Volupt-shampoo, Light-hoitoaine ja Potion 9 -muotoiluneste. Parasta päästä testailemaan näitä!


Perjantai 22.12. 

Viimeinen top-päivä tältä vuodelta! Tulin aamulla töihin tuntia aikaisemmin, koska teimme työkaverini Marin kanssa viikkosiivouksen ennen liikkeen avaamista.

Siivoamisen jälkeen työkaverillani Jasminalla oli tunti vapaata aikaa, joten hän pyysi minua pesemään hiuksensa. Lopuksi sain vähän väsäillä myös kiharakampaustakin, hänen synttäreidensä kunniaksi.

Omia asiakkaita minulla ei muuten ollut, asiakastöiden suhteen siis aika hiljainen viikko mulla. Paljon tuli kuitenkin muiden työntekijöiden hommia seurailtua ja huolehdin sitten kaikesta muusta, kuten kahvinkeitosta, pyykinpesusta, roskien viennistä jne. Sekoittelin välillä myös värimassoja ja pesin pesupaikan altaita aina tarvittaessa. Sain top-viikosta vielä joululahjan kiitokseksi tytöiltä, kiitos teille <3

Kaiken kaikkiaan viikkoni oli kiva, vaikka olisin toivonut pääseväni harjoittelemaan opittuja taitoja vielä enemmän. Jos seuraavallakin kerralla näyttää hiljaiselta, niin pyydän kyllä kaikki tutut asiakkaiksi! Jatkossa pyrin myös päivittämään blogini Instagramiin aiempaa ahkerammin tekemiäni töitä.  

Kommentit

Suositut tekstit