Goldwell Elumen -suoravärit


Kuvahaun tulos haulle goldwell elumen
Kuva täältä

Elumen on Goldwellin suoravärisarja, jonka sanotaan kestävän hiuksissa yhtä pitkään kuin hapeteväri. Suoraväri toimii ilman hapetetta, joten se on hiuksille perinteisiä hapetevärejä hellävaraisempi vaihtoehto. Suoravärit sopivat myös allergisille asiakkaille.

Elumenin toimintaperiaate on fysikaalinen. Sen negatiivisesti latautuneet pigmenttihiukkaset tunkeutuvat hiuksen sisään ja tarrautuvat lujasti kiinni positiivisesti varautuneeseen hiukseen. Hiuksen rakenne pysyy vahingoitumattomana, sillä sen suomukerros ei avaudu värjäysprosessissa. Elumen-värit ovat ammoniakittomia.

Sarjan tuotteisiin kuuluu esikäsittely Elumen Prepare, itse hiusvärit eli Elumen High Performance Hair Color, Elumen Wash -shampoo, Elumen Lock -värisinetti, Elumen Care -hoitosuihke, Elumen Treat -tehohoito, Elumen Return -värinpoistoaine sekä Elumen Clean, joka poistaa värjäyksen yhteydessä aiheutuneet ihovärjäymät. Prepare-esikäsittelyä suositellaan käytettäväksi ennen vaalennettujen ja vaaleammaksi värjättyjen hiusten värjäystä.

Kuva täältä

Kuvahaun tulos haulle goldwell elumen color
Kuva täältä

Elumenin värikoodaus on simppeli. Kirjaimet kertovat värisävyn/vivahteen, numero taas kertoo värin sävyn/tummuusasteen. Värien kirjainkoodit ovat A = ash (tuhka), B = beige/brown, Bl = blue, G = gold, Gn = green, K = copper (kupari), N = natural, Pk = pink, R = red, Tq = turquoise, V = violet. Värin pääsävyä on värissä 2/3, vivahdetta siis 1/3.

Sävyperheitä on kaikkiaan neljää sorttia. Light-sävyt ovat kirkkaana hehkuvia vaaleita, Bright-sävyt lämpöisiä, muodikkaita ruskeansävyjä, Deep-sävyt syvän ruskeita ja Pure-sävyt intensiivisiä muotisävyjä. Lisäksi on olemassa myös ylläolevassa kuvassakin näkyvä Elumen Clear, joka sopii värisävyjen laveeraamiseen.

Kuvahaun tulos haulle goldwell color cycle

Goldwellilla on kampaajille suunniteltu väripalveluympyrä, joka on avuksi värjäykseen ja asiakaspalveluun. Prosessi on viisivaiheinen:

  1. Konsultointi eli parturi-kampaaja ja asiakas käyvät asiakkaan toiveita läpi värin suhteen, jonka pohjalta tehdään yhteinen värjäyssuunnitelma. Konsultointiin kuuluu lisäksi asiakkaan hiusten kunnon analysointi. 
  2. Värin esikäsittely
  3. Levitystekniikka
  4. Värin jälkikäsittely
  5. Värin ylläpito
Elumenilla on värin mittaamiseen suositusmäärät. Huomioon otettavia asioita värin mittaamisessa ovat hiusten pituus, paksuus, rakenne sekä huokoisuus, joten ihan suoraan taulukon mukaan ei kannata mennä. Lyhyissä hiuksissa suositeltu Elumen-määrä on n. 60 ml, Elumen Lockia n. 40 ml. Keskipitkiin hiuksiin suositellaan n. 80 ml Elumenia, Elumen Lockia n. 60 ml. Pitkien hiusten suositusmäärä on n. 120 ml Elumenia, Elumen Lockia 100 ml.

Elumen on perinteistä hapeteväriä nestemäisempää, joten helpointa Elumenin levittäminen on nokkapullosta. Elumenilla on myös olemassa levityskampa, jonka voi kiertää suoraan väri- tai sekoituspulloon. Elumen-sävyjä voi myös sekoittaa keskenään uniikin värisävyn aikaansaamiseksi. Foliotekniikalla värjättäessä Elumenia voi levittää hiuksiin myös siveltimellä.

Elumen hiusvärin käyttöohje
Kuva täältä

Ennen värjäystä hiukset harjataan huolellisesti. Jos hiukset ovat erittäin rasvaiset tai jos niissä on paljon muotoilutuotteita, ne voidaan myös pestä. Elumenin voi levittää sekä kuiviin että pyyhekuiviin hiuksiin. Tämän jälkeen hiuksiin tehdään ristipääjakaus. Suojaa niska suojapaperilla ja laita myös asiakastuolin alle suojamuovi, sillä Elumen tarttuu herkästi lattiapintoihin. Vaalennettuihin tai vaaleammaksi värjättyihin hiuksiin suositellaan levittämään Elumen Prepare -esikäsittely. Aine levitetään tasaisesti joko kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin ja hiukset kostutetaan sillä kokonaan. Tämän jälkeen pyyhekuivaus aluksi hiuksia kevyesti painellen, lopulta kokonaan kuivaten.

Hiusvärin levitys aloitetaan päälaelta ensin jakauksiin levittäen ja sitten osio osiolta levittäen koko päähän. Elumenin vaikutusaika on 30 minuuttia, lämmössä 20 minuuttia. Värjäyksen jälkeen väri huuhdellaan emulgoimatta hiuksista pois, pestään kahdesti Elumen Wash -shampoolla, levitetään Elumen Lock pyyhekuivattuihin hiuksiin ja annetaan sen vaikuttaa viiden minuutin ajan. Tämän jälkeen Elumen Lock huuhdellaan hiuksista pois. Elumen Lockia suositellaan käyttämään Elumen-värjäyksen yhteydessä. Se nimensä mukaisesti lukitsee värin hiukseen, joka puolestaan vähentää väripigmenttien poispeseytymistä. Värin kotihoitotuotteiksi suositellaan Elumen Wash -shampoota, Elumen Care -hoitosuihketta sekä Elumen Treat -tehohoitoa.

Värin poisto onnistuu Elumen Return -poistoaineella. Värinpoistoaste riippuu hiusten rakenteesta, värjäyskertojen määrästä sekä poistettavan värin intensiteetistä ja syvyydestä - väristä voi siis esimerkiksi jäädä hieman vivahdejäämiä. Return-poistoainetta levitetään puhtaisiin, kuiviin hiuksiin tasaisesti. Vaikutusaika on n. 3-5 minuuttia ilman lämpöä värin intensiteetin vähentämiseksi. Jos väriä halutaan poistaa mahdollisimman paljon, vaikutusaika on 30 minuuttia lämmössä. Käytä suojakäsineitä. Poistoaine huuhdellaan huolellisesti ja hiukset pestään syväpuhdistavalla shampoolla, jotta pigmenttejä poistuisi mahdollisimman paljon. 

Elumenia käytettäessä on tärkeää suojata iho ja työympäristö huolella. 

Lähde: Goldwell Elumen -opas

Kommentit

Suositut tekstit