Kuulumisia työssäoppimisesta

Heippa! Tämä viikko hurahtikin taas Hiusstudio Galleriassa harkan merkeissä. Pääsin harjoittelemaan värjäyshommia lisää, leikkasin yhden otsatukan ja kokeilin Nioxin-hiuspohjakameraa! Viikko oli mielestäni mielenkiintoinen ja kiva, vaikka tähän aikaan vuodesta kampaamoissa yleensä taitaa olla hieman tavanomaista hiljaisempaa.


 

Luokkakaverini oli lähistöllä myös harjoittelussa, joten hän pääsi asiakkaakseni, kun hänen top-paikkansa porukka piti palaveria. Sävyttelin lämpimäksi kulahtaneet balayage-raidat viileämmiksi Wellan Illumina-kestovärillä. Tavoitteena oli harmahtava sävy, mutta pohjasävy oli sen verran tumma, että väri taittui vain viileämmäksi. 

Resepti: Wella Illumina Color sävyt 7/81 (n. 1/3), 8/69 (n. 2/3) ja pieni tippa 6/16 + 1,9 % hapete 1:2. Vaikutusaika n. 30 min. 


Saimme kokeilla toisen harkkarin kanssa Nioxin-hiuspohjakameraa, tässä minun hiuspohjastani ennen-jälkeen -kuvapari. Pesimme kuvien välissä hiukseni Nioxin-tuotteilla. Kamera siis kiinnitetään älypuhelimen kameraan kiinni, jolloin hiuspohjasta saadaan otettua tarkka kuva hiuspohjan kunnon analyysia varten. Minulla ei hiuspohjassa ollut mitään sen suurempia muutoksia havaittavissa, mutta karvatupen "suu" oli selkeästi tukkeutunut muotoilutuotteiden jäämistä. Työkaverini Mari suositteli sitten syväpuhdistavan shampoon käyttöä. 



Siskoni pääsi taas asiakkaaksi ja laitettiin sitten vaalea tukka kuntoon! Edellisellä kerralla laitettiin raitoja ja kiiltokäsittely joulukuun loppupuolella, joten tällä kertaa testailtiin vain sävyttämistä Wellan Color Touch Relightsilla. Lopputuloksesta tuli ihanan viileä vaalea, josta keltaisuus on kaukana. Kuvassa näkyy kivasti myös hieman omaa punapigmenttiä :) Lopuksi leikattiin sentin verran huonoja latvoja pois ja kevennettiin hiukan muotoilusaksilla.

Resepti: Wella Color Touch Relights /06, /18 ja /86 (kaikkia saman verran) + 1,9 % hapete 1:2. Vaikutusaika n. 20 min ilman lämpöä.

Ihan kaikista töistä en kuvia hoksannut ottaa, näiden lisäksi tein yhden tyvivärin, yhdet vaalennusraidat ja yhden otsatukan leikkauksen.

Kommentit

Suositut tekstit