Parranajo

Meillä oli kuluneessa jaksossa partakäsittelykurssi. Tänään kerron hieman parranajosta veitsellä.



Parranajoa ennen on hyvä kerätä kaikki tarvittavat välineet valmiiksi. Näitä ovat partaveitsi, kuppi, pikari, partasuti, partavaahto, pyyhe, tarjotin, kappa ja suojaliina. Ensiksi asiakas suojataan kapalla ja suojaliinalla. Asiakastuolin selkänojan voi asettaa hieman kallelleen ja asiakastuoliin kiinnitetään niskatuki. Tehdään analyysi ja tutkitaan karvojen laatua, kasvusuuntia, pyörteitä sekä ihon laatua. Jos parta on pitkä, sitä voidaan aluksi muotoilla saksilla. 

Seuraavaksi tehdään varsinainen parranajo. Iho pehmitetään pyyhehauteella, tarvittaessa useamman kerran. Sillä välin valmistetaan partavaahto. Partavaahtoa laitetaan mantelin kokoinen nokare kuppiin ja sitä "vatkataan" kostutetulla partasudilla. Partavaahto levitetään asiakkaan kasvoille ja parta ajetaan. Lopuksi viimeistellään kylmillä pyyhkeillä ja viilentävillä sekä desinfioivilla tuotteilla. Asiakas nostetaan takaisin pystyasentoon ja tarkastellaan parran muoto edestä sekä sivuilta. 

Kuvahaun tulos haulle shaving direction face
Parranajon vetosuunnat. Kuva täältä

Parranajovälineet pestään ja desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen ja terä vaihdetaan aina uuteen hygieenisistä syistä. Parranajossa käytetyt pyyhkeet pestään 60 asteessa. 

Alla vielä opetusvideo parranajosta.

Video täältä

Kommentit

Suositut tekstit