Ensimmäinen permanentti asiakkaalle

Heippa pitkästä aikaa! Tällä viikolla on taas palattu takaisin koulun penkille, sillä muutama edellinen viikko hurahti Rent-musikaalin hommien parissa. Rentistä kerron lisää toisessa postauksessa :)

Tällä viikolla sain ensimmäisen asiakkaani permanenttiin ja täytyy myöntää, että kyllä muuten jännitti. Jännitys ei edes johtunut rullauksesta, vaan lähinnä siitä, että minkälainen lopputulos voikaan olla. Asiakkaani toivoi mahdollisimman pientä kiharaa, koska hiuksiin toivottiin lisää rakennetta.

Asiakkaan hiukset olivat lähtökohtaisesti melko huokoiset, osittain myös kuivat latvasta, sillä edellisellä kerralla hänelle oli vaalennettu raitoja. Valitsin permanenttiaineeksi KC Professionalin Multiwave Sensitiven, sillä se on asiakkaan tarpeet huomioiden mahdollisimman hellävarainen kihartaja.

Lähtötilanteesta en muistanut ottaa kuvaa, mutta otin sentään rullauksista kuvan. Tässä vaiheessa hiukset on juuri rullattu, mutta permisaine ei ole vielä vaikuttamassa hiuksissa. Tämä puoli on minun rullaamani.

Tämä puoli on opettajani Satun rullaama. Pientä eroa nähtävissä.. :D

Aivan ensimmäiseksi pesin asiakkaan hiukset syväpuhdistavalla shampoolla. Pesun jälkeen aloitin rullaamaan. Rullakoko oli erittäin pieni, joten Satu-ope tuli auttamaan, kun huomasi, että rullaus sujui vielä hitaanlaisesti. Tämän jälkeen asiakkaan hiusraja suojattiin vanunauhalla, jonka jälkeen alettiin levittää permisainetta rullille. Käytin B- ja C- aineita, jotka ovat värjätyille, sekä vaalennetuille tai vaurioituneille hiuksille tarkoitettuja. Aine levitettiin kahteen kertaan rullille, jonka jälkeen rullat suojattiin hupulla. Vaikutusaika aineella oli 10 minuuttia. 

Aineen vaikuttaessa kävin tekemässä kiinnitysaineen valmiiksi. Vaikutusajan jälkeen rullia huuhdeltiin 5-10 minuuttia. Sitten levitettiin 2/3 kiinnitysaineesta ja annettiin taas vaikuttaa vähintään 5 minuutin ajan. Tein sillä välin Olaplex-seoksen, joka laitettiin sitten hiuksiin vaikuttamaan n. 5 minuutiksi vielä ennen lopun kiinnitysaineen lisäämistä. Olaplexin vaikutusajan jälkeen rullat avattiin hellävaraisesti ja hiuksiin levitettiin loput kiinnitysaineesta, jonka vaikutusaika on vähintään 3 minuuttia. Lopuksi huuhtelin hiukset huolellisesti. 

Asiakas toivoi hiuksiinsa vielä väriä, joten permanentin päälle laitettiin vielä Luxima-kiiltosävyte. Väriltä toiveena oli kuparinen sävy, joten laitoin hänelle 6-8 pohjalla olevia Honey Fudge- ja Hot Toffee -sävyjä sekä ihan rehellistä oranssia kuparisuuden saavuttamiseksi. Kaikkia sävyjä oli 1:1:1, hapete 1,5 % ja sekoitussuhde 1:2.   

Valmis, muotoonsa kuivanut kihara ja kuparisen ruskea väri. 

Lopputulokseen olin aivan mielettömän tyytyväinen ja koin onnistuneeni kiharan teossa hienosti. Tällä alalla on parasta, kun kokee onnistuvansa! Permis ei tämän jälkeen pelota enää läheskään yhtä paljon :)


Kommentit

Suositut tekstit