Rent-musikaali: Mimi

Heippa! Teimme luokan kanssa kampauksia hiljattain Rent-nimiseen musikaaliin, jonka ensi-ilta oli 26.4.2018. Näytöksiä oli yhteensä kuusi ja koko projekti oli kyllä mielestäni aivan mahtava kokemus!

Kuva lainattu täältä

Rent on rock-musikaali, joka sai ensi-iltansa vuonna 1996 Broadwayllä. Musikaalia esitettiin Broadwayllä 12 vuotta ja siitä on myös sovitettu elokuva vuonna 2005. Rent kertoo nuorten, köyhien taiteilijasielujen selviytymistaistelusta New Yorkin boheemin Alphabet Cityn alueella. Musikaalin hahmoista löytyy esimerkiksi drag queen, strippareita, homoja, lesboja sekä narkkareita – toisin sanoen sellaisia henkilöitä, joita on valitettavasti läpi historian sorrettu ja pidetty hylkiöinä. Lisäksi moni hahmoista sairastaa HIV:tä/AIDSia.

Henkilön Gradia Jyväskylä muusikon koulutus kuva.
Mimi ja Roger, kuva: Viktoria Lyytikäinen (kuva täältä)

Minun ja työparini Janikan hahmona oli Mimi Márquez, eli eräs musikaalin päähenkilöistä. Mimi on nuori tyttö, joka on elämän heittelemänä päätynyt strippariksi Cat Scratch Clubille. HIV:tä sairastava Mimi on Markin ja Rogerin naapuri, joka rakastuu entiseen muusikkoon Rogeriin. Musikaalin aikana Mimi painiskelee valinnan vaikeuden äärellä, sillä hän on huumekoukussa eikä osaa tehdä päätöstä huumeiden ja elämänsä rakkauden välillä.




Mimin hiusten laitto aloitettiin kihartamalla microcurlereilla koko pää täyteen pientä kiharaa. Ennen kihartamista laitoimme osioihin lämpösuojasuihketta ja tyveen kevyesti kuivashampoota. Kihartamisessa oli etenkin päälliosassa tärkeää saada kihara lähtemään mahdollisimman tyvestä, jotta saatiin tyveen kohotusta ja volyymia. Valmis kiharapehko sipaistiin kevyesti ponnarilla niskaan kiinni.


Mimin soolobiisiin tehtiin joka kerta mahdollisimman iso pehko tupeeraamalla hiukset osioissa. Tupeerauksen alle laitettiin taas tyveen kuivashampoota ja suihkautettiin tupeerauksen jälkeen reilusti lakkaa, jotta kampaus säilyttäisi muhkean muotonsa. 


Torikohtaukseen Mimin hiukset laitettiin rennosti muutamalla soljella kiinni niskaan. Pohjatyö oli kampauksessa sen verran hyvä, että muuta hienosäätöä ei näytöksen aikana juurikaan tarvinnut. 


Toisen näytöksen alun uuden vuoden juhliin tehtiin väliajalla pinnipolku, jolloin hiukset pysyivät pois kasvojen edestä, mutta kampaus oli kuitenkin rento ja sopivan juhlava. Tämä kampaus ison kiharapilven ohella oli näyttelijä-Saran suosikkeja! :)


Spoiler alert! Musikaalin edetessä loppua kohden teimme Mimin kuolemaa varten vain löyhän, sotkuisen nutturan niskaan. Jos irtonaisia kiharoita sattui roikkumaan kasvojen edessä, laitoimme ne pinnillä kiinni.

Haikein mielin päätettiin tämä proggis, joka antoi vähän esimerkkiä siitä, millaista esimerkiksi teatterissa tai televisiossa työskentely voisi olla. Onneksi päätimme lähteä projektiin mukaan! Kiitokset koko tiimille ja erityisesti Saralle hyvästä meiningistä :) 






Kommentit

Suositut tekstit