Ensimmäinen näyttöharjoitus

Viime viikolla meillä oli koulussa mahdollisuus harjoitella tulevia näyttöjä varten. Lokakuun alussa alkaa siis taas uusi työssäoppimisjakso, jolloin olisi tarkoitus tehdä värjäyksistä ja leikkauksista näytöt.

Näyttöharjoitukseen pyysin malliksi siskoni, jonka hiuksia olen laittanut tässä kuluneen vuoden aikana monta kertaa. Hänellä on luonnostaan vaaleat hiukset, mutta epätoivottua keltaista ja punertavaa pigmenttiä saa kuitenkin usein taittaa viileämmäksi. Aikaisemmin olen vaalentanut hänelle raitoja koko päähän ja välillä pelkästään tyveen. Raitojen lisäksi olen myös yleensä kevyesti taittanut tai sävyttänyt hiuksia.

Aluksi aloitin näyttösuunnitelmalla, johon laitoin tiedot lähtötilanteesta, asiakkaan toiveista ja värjäyssuunnitelmastani. Laitoin ylös käyttämäni aineet ja suhteet. Piirsin lisäksi laputussuunnitelman ja kerroin, missä järjestyksessä teen eri värjäysvaiheet.

Tässä lähtökohta. Vaalea hius on alkanut kellertää ja oma tyvi on hieman tummempi kuin pituudet ja latva.

Päädyin taas aloittamaan tyviraidoilla. Vaalennusaineista valitsin KC Bleachin ja hapetteeksi 3 %. Tein tyviraitaa päälliosaan, etuosan sivuille sekä niskaan. Vaalennusaineseoksen joukkoon laitoin lisäksi Olaplex No. 1:tä. Seurasin raitojen vaalentumista, mutta koska lähtökohta oli jo niin vaalea, vaikutusaika oli noin 20 minuuttia. 

Pesupaikalla otin ensin foliot pois. Olin kirjannut suunnitelmaan, että tarvittaessa teen myös vaalennuspesun putsaamaan latvaa. Otettuani laput pois päätin tehdä vaalennuspesun, johon käytin edelleen KC Bleachia ja 3 % hapetetta. Putsasin latvaa mekaanisesti hankaamalla vaalennuspesuaineen hiuksiin. Tämän jälkeen huuhtelin vaalennuspesuaineen pois hiuksista ja pesin hiukset Joicon Moisture Recovery -shampoolla. 

Tein näistä Luximan sävyistä taiton hiuksiin.

Shampoopesun jälkeen kävin sekoittamassa KC Luximasta taiton hiuksiin. Valitsin sävyt Pearly Blond, Cream Blond, Beach Blond sekä Clear. Pearly Blondia ja Beach Blondia tuli muistaakseni n. 10 grammaa kumpaakin, Cream Blondia 15 grammaa ja Clearia n. 15 grammaa. Hapetetta (1,5 %) tuli 100 grammaa, sekoitussuhde siis 1:2. Laitoin tähänkin sekaan Olaplex No. 1:tä. Aloitin levittämään ainetta pesupaikalla ensin pituuksiin ja latvaan, ettei vasta vaalennettu tyvi imaisisi väriä niin voimakkaasti. Vaikutusaika oli 15 minuuttia. 

Huuhtelin Luximan pois ja levitin hiuksiin Olaplex No. 2:n, annoin vaikuttaa 10 minuuttia. Tämän jälkeen pesin vielä hiukset uudestaan käyttäen Joicon Moisture Recovery -sarjan shampoota ja hoitoainetta. Lopuksi hiusten kuivaus ja silotus suoristusraudalla. 




Otimme lopuksi vielä kuvat sekä sisällä että ulkona. Luonnonvalossa väri hohti kauniina, lähestulkoon valkoisena.


Asiakas oli lopputulokseen oikein tyytyväinen, kuin myös minäkin :)


Kommentit

Suositut tekstit