Hairspray-musikaali

Kuvahaun tulos haulle hairspray musical
Kuva täältä

Hairspray
 on musikaali, joka sijoittuu 1960-luvun Baltimoreen. Musikaalin päähenkilönä on ylipainoinen teinityttö Tracy Turnblad, joka haaveilee pääsevänsä tanssimaan paikallis-tv:n suosittuun Corny Collins Show'hun. Matkalla tähteyteen Tracy tutustuu seudun afroamerikkalaiseen yhteisöön ja kampanjoi ahkerasti tv-ohjelmassa (ja yhteiskunnassa ylipäätään) vallitsevaa rotusortoa vastaan. 

Hairspray perustuu vuonna 1988 ilmestyneeseen samannimiseen elokuvaan, jonka pohjalta tehtiin Broadway-musikaali vuonna 2002. Broadwayn lisäksi musikaalia on esitetty ympäri maailman. Hairspray-elokuvasta on tehty uusintaversio vuonna 2007 ja Yhdysvalloissa livenä televisiossa esitetty Hairspray Live! vuonna 2016.

Musikaalin kampaukset ja ehostus edustavat hyvin 1960-luvulla vallinneita tyylejä. Aikaisemman postaukseni 60-luvun hius- ja ehostusmuodista voit lukaista täältä. Pääpiirteittäin kaikissa kampauksissa on käytetty rutkasti tupeerausta sekä tietenkin hiuslakkaa, ehostuksessa pääpaino on näyttävässä silmämeikissä. 

Kuvahaun tulos haulle hairspray musical
Hairspray Live! vuodelta 2016. Kuva täältä


Such a cute movie. Hairspray!
Kuva täältä

Nykypäivänä 60-luvun tyylisiä kampauksia sekä vahvoja silmämeikkejä näkee esimerkiksi Adelella ja Lana del Reyllä. Mielestäni tämän tyyliset kampaukset ovat kauniita esimerkiksi morsiamilla.

Kuvahaun tulos haulle lana del rey hairdo
Lana del Rey.  Kuva täältä


Kuvahaun tulos haulle adele hairdo
Adele. Kuva täältä

Lähteet: https://en.wikipedia.org/wiki/Hairspray_(musical)https://en.wikipedia.org/wiki/Hairspray_Live!, kuvien lähteet kuvateksteissä
 

Kommentit

Suositut tekstit