Toinen viikko Mansfieldissä

Ensimmäisen postauksen voit käydä lukemassa Janikan blogista. 

Terveisiä munkin puolesta täältä Englannista! 🌼

Ollaan täällä jo toista viikkoa, eikä koti-ikävä ole vielä juurikaan vaivannut. Ihmiset ovat ottaneet meidät todella ystävällisesti vastaan ja kaikki opettajat, sekä henkilökunta varsinkin, ovat aivan ihania. Jatkuvasti kysellään, miten menee tai tarvitaanko apua. Kielitaitokin tuntuu jo vähän kehittyneen eikä enää ujostuta puhua englantia.

Kevät on täällä jo huomattavan paljon pidemmällä kuin Suomessa :)

Ensimmäinen viikko tuntui ainakin omasta mielestäni suhteellisen uuvuttavalta, koska oli niin paljon uutta nähtävää, opittavaa ja koettavaa, että aivot tuntuivat iltaisin käyvän ylikierroksilla. Tällä viikolla on onneksi jo tottunut uuteen ympäristöön eikä "uusi arki" tunnu enää niin raskaalle. Ainut vaan, että täällä kaikki vesi (sekä pullo- että hanavesi) maistuu todella pahalle.


Mun tarjottimella pulled porkia ja salaattia, sipsiä sekä Pepsi Maxia, Janikalla ranskalaisia ja popcorn-kanaa sipsien ja Pepsi Maxin kera

Kouluruoka on kyllä täällä mielenkiintoinen juttu. Lähestulkoon kaikki on uppopaistettua, joten keliakiani aiheuttaa ruokalan leideille harmaita hiuksia tämän tästä. Yleensä kuitenkin saan jotakin ostettua, eikä tarvitse kärvistellä nälkäisenä koko koulupäivää. Kouluruokalasta ei tunnu löytyvän mistään vettä, joten usein tuleekin sitten juotua ruoan kanssa limsaa.


West Nottsin Revive Salon, jossa olemme töissä
Meillä on usein aina maanantait ja sunnuntait vapaita ja joinakin lauantaina olemme koulun salongissa töissä. Tiistait ja keskiviikot olemme oppilaiden kanssa tunneilla mukana ja tuutoroimassa heitä, torstait ja perjantait olemme asiakaspalvelussa mukana. Meidän vaihdon ajalle osuu kaksi arkivapaata, jolloin on hyvä mahdollisuus lähteä vaikka pidennetylle viikonlopulle toiseen kaupunkiin.


Asiakaspalvelutila

Viime viikonloppuna käytiin Birminghamissa shoppailureissulla jättimäisessä Bullring-kauppakeskuksessa. Matkasimme ensin aamupäivästä Nottinghamiin Pronto-bussilla, josta sitten lähdettiin junalla kohti Birminghamia. Meillä oli perillä aikaa vain viitisen tuntia, joten pitäydyimme vain kauppakeskuksen alueella, eikä meillä ollut aikaa käydä muuten kaupungilla. Bullringistä löytyikin tosin kaikki kaupat joita oltiin muutenkin ajateltu kiertää :)

Birminghamiin oli myös hiljattain avattu aivan uusi Primark, joka oli viisikerroksinen ja ketjun uusi lippulaivaliike. Primarkista löytyikin vaatteiden lisäksi kampaamo, jossa olisi saanut mm. pesuja, föönauksia ja pikaleikkauksia, Disney-kahvila ja muutamia muita kahviloita. Itse shoppailin niin paljon, että oli ostettava ihan reppu, jotta jaksoi kantaa kaikki tavarat kämpille saakka. Käytiin myös syömässä uudessa suosikkipaikassamme Five Guysissa, josta saa maailman parhaimmat hampurilaiset ja ranskikset. 

Palaillaan taas pian, seuraava postaus löytyykin Janikan blogista! 🌷


Kommentit

Suositut tekstit